fbpx
Medewerker van De Vries Isolatie voert kruipruimte isolatie uit

Kruipruimte isolatie

Direct een offerte of een afspraak bij u thuis met één van onze gecertificeerde adviseurs

Altijd op zoek naar de beste oplossing

Vind de juiste isolatie voor jouw woning

Vloerisolatie uitgevoerd in een kruipruimte door de Vries Isolatie

PIF Vloerisolatie

Hoge isolatiewaarde

Een geavanceerde oplossing bestaande uit meerdere lagen warmtereflecterend aluminium, ondersteund door robuuste luchtkamers. Deze folie wordt onder de vloer aangebracht en biedt een uitmuntende isolatiewaarde dankzij de unieke structuur die warmte effectief weerkaatst en vasthoudt. PIF isolatiefolie is rotvrij, volledig recyclebaar, en biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, waardoor het ideaal is voor het verbeteren van de energie-efficiënte en het wooncomfort in uw woning.

Geschikt voor:

 • Woningen met behoefte aan hoge isolatiewaarden
 • Vloeren met vloerverwarming
 • Renovatieprojecten en nieuwbouw
 • Duurzaamheidsbewuste woningen
EPS HR++ Parels

Bodemisolatie met EPS HR++ parels

Isoleer de kruipruimte

Voor bodemisolatie gebruiken we EPS HR++ parels, hoogwaardige isolatiekorrels van geëxpandeerd polystyreen. Deze parels worden in de kruipruimte geblazen waar ze een effectieve isolerende laag vormen tegen warmteverlies en bijdragen aan een optimaal vochtgehalte. Dankzij hun vochtbestendigheid en het unieke vermogen om met het grondwaterpeil mee te drijven, zijn de parels een duurzame en efficiënte oplossing voor het verbeteren van zowel energie-efficiënte als wooncomfort in uw woning.

Geschikt voor:

 • Woningen zonder toegang tot de kruipruimte
 • Huizen met vochtproblemen
 • Energie-efficiëntie verbeteringen
Bodemisolatie door middel van Drowa Isolatiechips

Bodemisolatie met Drowa Isolatiechips

Isoleer de kruipruimte

Drowa Isolatiechips, een lichtgewicht oplossing gemaakt van gerecycled polystyreen. Deze chips worden eenvoudig over de bodem van de kruipruimte verspreid, waar ze samen een isolerende laag vormen die warmteverlies tegengaat en het vochtgehalte reguleert. Drowa Isolatiechips zijn ideaal voor het verbeteren van het binnenklimaat van uw huis, zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een duurzaam wooncomfort door hun uitstekende isolatiewaarden en vochtwerende eigenschappen.

Geschikt voor:

 • Woningen met kruipruimtes
 • Huizen met vochtproblemen
 • Kruipruimtes met stilstaand water
Medewerker van de Vries Isolatie die de kruipruimte betreedt

Waarom kruipruimte isolatie?

Kruipruimte isolatie speelt een cruciale rol in het creëren van een comfortabel en energiezuinig thuis, niet alleen door het minimaliseren van warmteverlies via de grond maar ook door het tegengaan van opstijgend vocht. Deze isolatiemethoden verhogen het wooncomfort door een warmere vloer en dragen bij aan een lagere energierekening, terwijl ze ook de vochtigheid in huis verminderen. Door de onderkant van de woning te isoleren wordt niet alleen koude lucht geblokkeerd maar ook vocht, wat resulteert in een stabielere en gezondere binnentemperatuur.

Kruipruimte isolatie kan worden onderverdeeld in twee hoofdtypen: vloerisolatie en bodemisolatie. Vloerisolatie wordt direct onder de vloer aangebracht en zorgt voor warmere vloeren en meer wooncomfort. Bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht en richt zich op het tegengaan van vocht en het verbeteren van de thermische isolatie van de bodem.

Binnen 24 uur een advies

Advies nodig over kruipruimte isolatie?

Plan een telefoongesprek in, of boek een afspraak bij u thuis met één van onze adviseurs

Veelgestelde vragen over kruipruimte isolatie

Vragen die we regelmatig krijgen

We hebben de meest gestelde vragen van onze websitebezoekers en klanten verzameld en hier opgesomd voor jouw gemak.

Vloerisolatie (PIF) en bodemisolatie (EPS HR++ Parels/Drowa Isolatiechips) zijn beide methoden om de isolatie van een woning te verbeteren, maar ze richten zich op verschillende delen van de woning. Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte en is vooral gericht op het tegengaan van vocht en het verbeteren van de thermische isolatie van de bodem. Vloerisolatie daarentegen wordt direct onder de vloer aangebracht, wat zorgt voor een directe verbetering van de thermische isolatie van de leefruimtes. Dit zorgt voor warmere vloeren en een hoger wooncomfort.

Bodemisolatie (EPS HR++ Parels/Drowa Isolatiechips) is geschikt voor woningen met een kruipruimte die minimaal 35 centimeter hoog is, waardoor er voldoende ruimte is om het isolatiemateriaal aan te brengen. Het is een effectieve oplossing voor huizen die last hebben van koude vloeren, vochtproblemen of een hoge energierekening. Ook woningen die al voorzien zijn van spouwmuur- of dakisolatie maar nog steeds comfortproblemen ervaren, kunnen baat hebben bij bodemisolatie.

De meeste woningen met een toegankelijke kruipruimte zijn geschikt voor vloerisolatie. De minimale hoogte van de kruipruimte voor effectieve isolatie is afhankelijk van het gekozen materiaal en de toe te passen methode. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de kruipruimte eerst te laten aanpassen om voldoende werkruimte te creëren. De Vries voert graag een inspectie uit om de mogelijkheden voor uw woning te beoordelen. Hiernaast is vloerisolatie geschikt voor:

 • Woningen met behoefte aan hoge isolatiewaarden
 • Woningen met vloeren met vloerverwarming
 • Renovatieprojecten en nieuwbouw
 • Duurzaamheidsbewuste woningen

Bodemisolatie biedt meerdere voordelen, waaronder:

 • Verhoging van het wooncomfort door warmere vloeren en minder tocht.
 • Vermindering van vochtproblemen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.
 • Energiebesparing door betere warmtebehoud, wat leidt tot lagere stookkosten.
 • Eenvoudige installatie zonder grote verbouwingen.
 • Bijdraagt aan de waardevermeerdering van de woning.

Vloerisolatie biedt meerdere voordelen, waaronder:

 • Verhoging van het wooncomfort door eliminatie van koude trek en warmere vloeren.
 • Energiebesparing door minder warmteverlies, wat leidt tot lagere stookkosten.
 • Vermindering van vochtproblemen in huis, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.
 • Mogelijke waardevermeerdering van uw woning door een beter energielabel.

Ervaringen van klanten

Ontdek wat de klanten van De Vries Isolatie vertellen

“Zeer goede voorlichting gekregen voor het plaatsen van de opdracht. Alle gemaakte afspraken zijn keurig en op tijd uitgevoerd. De werkzaamheden zijn zeer nauwgezet en in heel goed onderling overleg uitgevoerd. Werkzaamheden zijn heel netjes en zorgvuldig en vakbekwaam uitgevoerd.!


Auteursfoto placeholder

Jan, Zaandam

Goed advies en snel uitgevoerd!

“De Vries Isolatietechniek uitgenodigd voor advies en offerte. Naast De Vries ook een 3-tal andere bedrijven laten komen. Jeroen van De Vries was duidelijk en gaf goed advies. Tevens goed geïnformeerd over de subsidies. Gisteren is het isolatieteam de hele dag bezig geweest met dak-, vloer- en muurisolatie. Zeer enthousiaste, betrokken mensen die ook de tijd voor je nemen wanneer je vragen hebt. Alles is zeer netjes opgeleverd. Kortom we zijn zeer tevreden. Dat alles voor een scherp tarief!”


Auteursfoto placeholder

Martijn, Bussum

De Vries Isolatietechniek Hoofddorp

“Wij hebben een heel plezierige ervaring gehad met De Vries Isolatietechniek. Nico, Lauren en Jos hebben keihard gewerkt om onze vloer en onze spouwmuur binnen één dag te isoleren. Daarbij hebben ze problemen die ze tegenkwamen (bijvoorbeeld een onverwacht krappe kruipruimte) in goed overleg opgelost en ook heel secuur gewerkt (bijvoorbeeld precies de juiste kleur voeg zodat je de boorgaten in de muur niet ziet). Alles daarna netjes opgeruimd en netjes afgewerkt. Wat ons betreft een absolute aanrader – als we ooit nog meer isolatiewerk aan ons huis zouden hebben dan mag dit team het meteen komen doen.”


Auteursfoto placeholder

Karin, Zandvoort

Ouderwets Vakmanschap

“Super goede service! Hele vriendelijke Collega’s en alles conform afspraken.
Ze gaan netjes te werk en behandelen je huis alsof het hun eigen huis is. En zeer tevreden met het eindresultaat! Bedankt team De Vries Isolatietechniek”


Auteursfoto placeholder

Roy, Hoofddorp

Super goede service

220
huizen geïsoleerd!

Veel huiseigenaren hebben voor De Vries Isolatietechniek gekozen om hun woning te verduurzamen.

Snelle installatie

Wij installeren meestal binnen 2 weken. Vaak nog sneller.

Altijd de beste besparing

Onze duurzame oplossingen: maximaal voordeel voor milieu en portemonnee.

Compleet advies

Wij kijken naar meer dan alleen isolatie. Onze adviseurs hebben kennis van alles met betrekking tot verduurzaming van jouw woning!

Gecertificeerd Isolatiebedrijf

Onze Insula-certificering en PIF-Pro status garanderen topkwaliteit voor jouw isolatie!

Direct een offerte

Laat je gegevens achter en we gaan direct aan de slag met jouw offerte!

Plan direct een afspraak met één van onze adviseurs

Advies over een specifieke oplossing? Geef dit aan in de afspraak, dan koppelen we je direct aan de juiste adviseur.

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden wij je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Voor meer informatie over je e-mail add-on opties, bezoek de volgende pagina: (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Adres(Vereist)
Selecteer de dienst(en) die je nodig hebt...(Vereist)