De Vries blog
Geplaatst op 14 oktober 2024 door Arjo Blom
Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler, verbruikt minder energie en is beter voor het milieu. Bij De Vries Isolatie helpen we je graag om je woning optimaal te isoleren. Maar waar in je huis kun je allemaal isoleren? En wanneer is het nodig? In dit artikel bespreken we welke soorten isolatie geschikt zijn voor verschillende delen van je huis en waarom het verstandig is om te kiezen voor professionele installatie.
Wist je dat tot wel 30% van de warmte in huis kan ontsnappen via een slecht geïsoleerd dak? Omdat warme lucht opstijgt, is het dak een van de belangrijkste plekken om te isoleren. Dakisolatie zorgt ervoor dat je in de winter de warmte binnenhoudt en in de zomer de hitte buiten. Dit leidt tot een aangenaam binnenklimaat en bespaart aanzienlijk op je energierekening.
Bij De Vries Isolatie gebruiken we hoogwaardige isolatiematerialen die passen bij jouw type dak, of het nu schuin of plat is. We kijken naar de specifieke eigenschappen van je dakconstructie en kiezen de meest effectieve isolatiemethode. Door nauwkeurig te werken, zorgen we voor een naadloze isolatielaag die warmteverlies minimaliseert en mogelijke koudebruggen elimineert.
Veel Nederlandse woningen, vooral die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980, hebben een spouwmuur: een luchtlaag tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte werd oorspronkelijk ontworpen om vochtproblemen te voorkomen, maar kan ook uitstekend worden gevuld met isolatiemateriaal.
Wist je dat spouwmuurisolatie tot wel 25% op je verwarmingskosten kan besparen? Bovendien verbetert het de geluidsisolatie, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden.
Bij spouwmuurisolatie boren we kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur, waarna we isolatiemateriaal in de spouw injecteren. Dit proces is snel, vaak binnen één dag afgerond, en veroorzaakt minimale overlast. Na afloop worden de gaatjes netjes dichtgemaakt met bijpassende voegmortel, zodat je gevel zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt.
Niemand houdt van koude voeten in huis. Een slecht geïsoleerde vloer kan niet alleen onaangenaam zijn, maar ook zorgen voor onnodig warmteverlies. Door je vloer te isoleren, verbeter je het wooncomfort en bespaar je op je energierekening. Met vloerisolatie kun je de temperatuur in je woning gemiddeld 2 tot 4 graden lager instellen zonder verlies van comfort.
Wij isoleren de onderkant van je vloer via de kruipruimte. We gebruiken materialen die zowel thermisch als vochtregulerend werken, zoals PIF-isolatiefolie. Dit voorkomt dat koude en vochtige lucht vanuit de kruipruimte je woning binnendringt. Het resultaat is een warmere vloer en een aangenamer binnenklimaat.
Heb je last van een vochtige kruipruimte of muffe geuren in huis? Bodemisolatie kan de oplossing bieden. Door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aan te brengen, verminder je vochtproblemen en verbeter je de luchtkwaliteit in je woning.
Wist je dat bodemisolatie niet alleen helpt tegen vocht, maar ook kan bijdragen aan de bestrijding van huismijt en schimmels, die gedijen in vochtige omgevingen?
We brengen isolatiemateriaal zoals EPS-parels of isolatiechips aan op de bodem van de kruipruimte. Deze materialen vormen een isolatielaag die opstijgend vocht tegengaat. Bovendien verbeteren ze de thermische isolatie van je vloer, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat.
Het lijkt misschien aantrekkelijk om zelf aan de slag te gaan met isolatie, maar er kleven risico’s aan. Onjuiste installatie kan leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en inefficiënte isolatie, waardoor je uiteindelijk meer kosten maakt.
Wist je dat je met professionele isolatie niet alleen verzekerd bent van een correcte plaatsing, maar ook in aanmerking komt voor subsidies zoals de ISDE? Deze subsidies zijn niet beschikbaar voor doe-het-zelf-projecten.
Voordelen van professionele isolatie
Bij De Vries Isolatie hechten we waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. We begrijpen dat de keuze voor isolatie niet alleen invloed heeft op je wooncomfort en energierekening, maar ook op het milieu. Daarom maken we gebruik van isolatiematerialen die een lage milieubelasting hebben. Dit betekent dat ze duurzaam geproduceerd zijn, een lange levensduur hebben en na gebruik recyclebaar of herbruikbaar zijn.
We blijven we ons continu informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame isolatiematerialen en -technieken. Zo kunnen we jou altijd de meest milieuvriendelijke opties aanbieden.
Interessant feit: Door je huis goed te isoleren, kun je je CO₂-uitstoot met gemiddeld 1,5 ton per jaar verminderen. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van een gemiddelde auto die 10.000 kilometer aflegt. Hiermee draag je niet alleen bij aan je eigen comfort en lagere energiekosten, maar lever je ook een substantiële bijdrage aan het verminderen van klimaatverandering.
Elke woning is uniek. Daarom bieden wij persoonlijk advies, afgestemd op jouw situatie en wensen. Neem contact op met één van onze experts voor een vrijblijvend advies!
Over de auteur
Verduurzamingsadviseur
20 november 2024 door Arjo Blom
18 november 2024 door Arjo Blom
15 november 2024 door Arjo Blom
13 november 2024 door Arjo Blom
11 november 2024 door Arjo Blom
Gerelateerde artikelen
Geplaatst op 20 november 2024 door Arjo Blom
Huiseigenaren kiezen ervoor om hun huis te isoleren om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Maar als je je verdiept in isolatie, kom je al snel technische termen tegen, zoals de …
Geplaatst op 18 november 2024 door Arjo Blom
Je hebt net je huis laten isoleren. Fantastisch! Je merkt direct dat het warmer blijft en je energierekening begint al te dalen. Maar wacht even, heb je ook aan ventilatie gedacht? Goed isoleren …
Geplaatst op 13 november 2024 door Arjo Blom
Huiseigenaren kiezen ervoor om hun woning te isoleren, en niet zonder reden! Isolatie is een slimme zet voor wie wil besparen op energiekosten, het wooncomfort wil verbeteren én iets goeds wil …
Laat je gegevens achter en we gaan direct aan de slag met jouw offerte!
Advies over een specifieke oplossing? Geef dit aan in de afspraak, dan koppelen we je direct aan de juiste adviseur.
Ontdek welk isolatiemateriaal het beste past bij jouw woning!