Subsidie aanvragen voor isolatie, hoe werkt dit eigenlijk?

Het isoleren van uw woning kent veel voordelen, zoals het besparen van geld en het minder verwarmen van uw huis. Om dit nog aantrekkelijker te maken kunt u een subsidie aanvragen bij de overheid. Dankzij de isolatie subsidie kunt u tot wel 30% van de investering terugkrijgen. U kunt de ISDE aanvragen, dit staat voor: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. De isolatie subsidie kunt u aanvragen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, isolatie van de buiten muur, HR++ of triple glas en isolerende deur. U moet voldoen aan twee voorwaarden om subsidie te krijgen. U neemt één isolatiemaatregel én een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op warmtenet. Of u neemt 2 isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

U moet voldoen aan twee energiebesparende maatregelen aan uw woning

Hoeveel subsidie krijgt u?

De subsidie geldt als uw woning geïsoleerd wordt met twee of meer isolatiemaatregelen. Een vereiste is een minimum aantal vierkante meters dat geïsoleerd dient te worden. 

Wist u dat u profiteert van een verlaagd BTW tarief voor het isoleren van daken, vloeren en muren? U betaald namelijk geen 21% maar 9% voor de arbeidskosten!

Hoe vraagt u de subsidies aan?

U kunt de subsidie aanvragen bij de overheid, via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zorg dat uw aanvraag binnen 12 maanden na de uitvoering van de isolatiemaatregelen is voldaan.

Kunt u wat extra hulp gebruiken bij aanvragen van de subsidie? Neem contact op via de chat, telefoon: 085 060 02 57, of mail naar: info@devriesisolatie.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Direct chatten