Heb ik een goed geïsoleerde woning?

Besparen op uw energierekening met een goed geïsoleerde woning? Velen gingen u al voor!
Om uw woning op de juiste manier te isoleren is het goed om te weten waar en hoe de meeste warmte uw huis ontsnapt.

De populairste locaties voor isolatiemaatregelingen in woningen zijn: buitenmuren, vloeren en de bodem. Het zijn de grootste boosdoeners als het aankomt op een ‘’warmtelek’’. Energiebesparende maatregelen werken optimaal als deze op alle lekken zijn toegepast. Heeft u bijvoorbeeld geïsoleerde vloeren, maar geen buitenmuurisolatie? Dan gaat de warmte alsnog uw woning uit.

Interessante jaartallen: 

Buitenmuur Isolatie
Woningen die zijn gebouwd voor 1975 zijn voorzien van een spouwmuur zonder isolatie. Een spouwmuur heeft een binnen en buitenwand met een ruimte ertussen. In woningen die zijn gebouwd voor 1992 is de spouwmuurisolatie 5 tot 7 cm dik, dit is nog geen optimale isolatie.

Vloer isolatie
Bij de bouw tot 1982 werden vloeren niet geïsoleerd. 10 jaar later veranderde dit niet heel veel, de nieuwe woningen kregen een matige vloerisolatie. Huizen van na 1992 hebben vaak een goede vloerisolatie. De kruipruimte kan ook worden voorzien van isolatie, vaak genoemd bodemisolatie met korrels oftewel HR++ Parels.

Benieuwd naar de staat van uw woning en of deze kunt isoleren? Of wilt u uw woning nog beter later isoleren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Direct chatten