De voordelen van uw huis isoleren in de zomer

Isoleren houdt niet alleen de warmte binnen in de winter maar zorgt er ook voor dat de warmte buiten blijft in de zomer. Het huis blijft namelijk aangenaam koel met de juiste isolatie, hierdoor heeft u geen last meer van slapeloze nachten!


Naast een koele woning start u ook direct met besparen! Binnenshuis zal langer een aangename temperatuur aanwezig zijn waardoor de verwarming voor een langere periode uit kan blijven, hiermee bespaart u gelijk op de energierekening! Toch wel de kachel aan? Bij een goed geïsoleerde woning blijft de gestookte warmte langer ‘’hangen’’, hierdoor hoeft u dus wederom de kachel minder vaak te gebruiken en bespaart u automatisch jaarlijks honderden euro’s uit.

Handige tips om de hitte buiten te houden tijdens de zomer :

  • Houdt deuren en ramen overdag gesloten, het liefst met de gordijnen dicht of de jaloezieën naar beneden. Wellicht minder gezellig in huis maar zo houdt u een hoop warmte tegen die via de ramen naar binnen sluipt.
  • In de avond alles heerlijk doorluchten! De temperatuur koelt vaak af in de avond, dan is het aan te raden om alles tegen elkaar ‘’open te zetten’’ en het huis wat af te laten koelen.
  • Een ventilator met een fles bevroren water ervoor. De ventilator blaast enkel lucht, plaatst hier dus een koud element voor en de ventilator zal koude lucht verplaatsen.
  • Gebruik zo min mogelijk apparaten die hitte afgeven. Denk hierbij aan: Föhn, oven, stijltang, tosti ijzer of diverse apparaten op standby. Voel maar eens aan uw computer aan het einde van de dag, deze kan stiekem voor best wat extra warmte zorgen.

Meer informatie over het isoleren van uw woning of wilt u direct een afspraak maken om uw woning te isoleren voor deze zomer? 

Neem dan direct contact met ons op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Direct chatten