Alle soorten isolatie op een rijtje, welke isolatie past het beste bij mijn woning?

Spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van uw huis isoleren. Met de hoge gas/energierekeningen is het een verstandige investering om te kiezen voor isolatie van uw woning. Hier een handig overzicht van alle soorten isolatie.

Spouwmuurisolatie

De spouw is de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur en die voorkomt dat er van buitenaf vocht het huis binnenkomt. Veel woningen van na 1920 hebben een spouwmuur. In de begin van de jaren 70 werden spouwmuren geïsoleerd opgeleverd bij nieuwbouwwoningen. Om uw woning (extra) te isoleren met spouwmuurisolatie gaan wij als volgt te werk:
Via de buitenmuur worden er gaten in de voegen geboord. Met behulp van een spuitpistool vullen wij de spouwmuur met isolatie materiaal. Zodra de spouw gevuld is, dichten wij de gaten met een materiaal dat dezelfde kleur heeft als de bestaande voeg.

Vloerisolatie 
Vloerisolatie wordt tegen de onderkant van de vloer gemonteerd. Dit kan bij zowel houten vloeren als betonnen vloeren en kan op verschillende manieren worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan spuiten (PUR-schuim) of het wordt geplaatst met speciale montagepinnen (PIF-thermodekens). Door het isoleren van uw vloer voorkomt u dat er warmte via de vloer verdwijnt naar de kruipruimte. Ook wordt optrekkend vocht voorkomen.

Afb. Vloerisolatie

Bodemisolatie
Bodemisolatie is isolatie dat op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht. Deze manier van isoleren wordt vaak toegepast in vochtige en/of krappe kruipruimtes. Mocht de vloer van uw huis vochtig zijn of er staat zelfs een laagje water in de kruipruimte dan raden wij u onze bodemisolatie aan. Bij onze aanpak van bodemisolatie gebruiken wij isolatiechips of HR++parels. Het voordeel van onze bodemisolatie is dat deze met het grondwater mee stijgen en mee dalen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

× Direct chatten